Mei meidenmaand: kitesurfen, golfsurfen, de perfecte zeilvakantie in de Caribbean

In de maand mei zeilt zeilschip Silverland weer rond tussen de eilandjes in de Grenadines, het kitesurfwalhalla van de Caribbean. We zeilen naar de kleinere eilanden en ankeren in de meest idyllische baaitjes, zoals Saltwhistle Bay in Mayreau, het natuurpark de Grenadines, Sandy Island, Palm Island en Union Island. De eilanden zijn ieder op zich paradijselijk. Ze worden gesierd door parelwitte stranden, lichtblauw turkoois water, palmbomen en vrolijke dorpjes. Maar dat niet alleen, het is één van de meest fantastische bestemmingen om te kitesurfen van de wereld. Je kunt kiezen tussen spiegelvlak water of golfspots, waar ook golfsurfen tot de mogelijkheden behoort. We ankeren op deze zeilvakantie binnen het rif op de gaafste kitesurfspots, kortom: Mei meidenmaand: kitesurfen, golfsurfen, de perfecte zeilvakantie in de Caribbean.

Een zeilvakantie en kitesurfen met Silverland betekent: wakker worden in je hut, na een nacht heerlijk geslapen te hebben op de deining van het schip.  In het prille zonnetje op het gezellige achterdek nippen van je koffie, intussen uitkijkend over de knalblauwe Caribische zee. Aan het strand wuiven de palmbomen in de verkoelende passaat. Je geniet van je ontbijt met vers fruit, zelfgebakken brood en een eitje. Daarna is het tijd voor actie! Kitespullen in de dingy en naar het strand. Daar pomp je je kite op en geniet je van onvergetelijke kitesufsessie: geen stroming, geen chop, geen grauw koud Noordzeewater, geen pak aan, maar kitesurfen in je bikini op spiegelvlak blauw water in allerlei scharkeringen, zeeschildpadden die nieuwsgierig hun kop boven water steken of mooi lopende golven, brekend op het rif. Vooral het eiland Union Island, waar Jemrey Tronet zijn kitesurfschool heeft, biedt uitmuntende mogelijkheden. We kunnen downwinders maken van de ene vlakwaterspot naar de andere, onderweg golfrijdend en kitesurfend langs de mangroven. Of we kiten naar Palm Island waar de golven perfect breken op het rif en je super mooi golf kunt rijden.

kitesurfen, zeilvakantie, caribbean, cariben, watersport, union island, grenadines, trinidad tobago, antillen, surfen, zeilcharter

Mei is meidenmaand, dat houdt in dat meiden die een week boeken méér dan 15 korting krijgen! Je betaalt per persoon 749,- p/w in plaats van 899,-p/w. dat is inclusief alle maaltijden, alle softdrinks en twee alcoholische drankjes per dag. Maar dat niet alleen, Marije den Breems geeft kitesurfclinics voor zowel beginnende als gevorderde kitesurfsters. Denk aan in-en-uitgehaakte tricks, oldschool en wake-style, of strapless waveriden.

De meest voordelige vluchten naar de Cariben kun je boeken naar  Martinique met Air France en Grenada met British airlines en Condor vanuit Frankfurt.